Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

NVU doet weer mee aan verkiezingen Westland

Door: Tessa de Bruine

Gepubliceerd op: dinsdag 20 september 2016 14:05


De politieke partij Nederlandse Volks-Unie (NVU) doet bij de volgende raadsverkiezingen in 2018 weer mee in Westland. Nu onder leiding van Rick Pakvis, de man van de vorige lijsttrekker Debby Pakvis-Koene. Dat laat NVU-voorzitter Constant Kusters weten.

De NVU wordt gezien als een extreemrechtse groepering. In het verleden is de partij in aanraking gekomen met justitie voor het overtreden van de racismewet. In 1974 deed de NVU voor het eerst mee aan lokale verkiezingen. In Den Haag voerde de partij campagne onder de leus ‘Den Haag blank en veilig’. De partij haalde bij die verkiezingen geen zetels en dat is sindsdien niet anders geweest.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 deed de partij tevergeefs mee in Arnhem, Nijmegen, Overbetuwe en Heerlen. Daar haalde de NVU een resultaat tussen de 0,5 en 0,7 procent. De NVU deed in 2014 voor het eerst mee in Westland. Ze kregen toen 406 stemmen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS