Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

ODO en Twist helpen Ondo met scheidsrechtersprobleem

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 13 maart 2019 10:59

Foto: WOS Media 2


Korfbalvereniging Ondo krijgt hulp bij het oplossen van het scheidsrechtersprobleem. ODO uit Maasland en Twist uit Vlaardingen gaan arbiters van hun verenigingen leveren. Zo moet worden voorkomen dat de 's-Gravenzandse club een hoge boete en puntenaftrek voor twee teams riskeert.

Korfbalbond KNKV wil dat elke club met wedstrijdteams scheidsrechters levert om wedstrijden van andere verenigingen te fluiten. Het aantal scheidsrechters is afhankelijk van het aantal wedstrijdteams. Vorig jaar moest Ondo 123 wedstrijden fluiten, maar kwam de club 34 duels tekort omdat er te weinig scheidsrechters waren. Daardoor kreeg zij een geldboete. Ook dit jaar zijn er te weinig arbiters.

ODO en Twist kunnen met hun huidige aantal scheidsrechters meer wedstrijden fluiten dan zij dit seizoen verplicht zijn. Daar mag Ondo nu gebruik van maken, zegt ODO-voorzitter Jaap van Vliet. "Wij schuiven wat van ons overschot door naar Ondo."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS