Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Onderzoek naar lood in bodem Maassluise speeltuinen

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 12 maart 2019 10:21

Foto: Google Streetview


DCMR Milieudienst Rijnmond onderzoekt momenteel in onder meer Maassluise speeltuinen of er lood in de bodem zit. Lood heeft namelijk een nadelig effect op de ontwikkeling van hersenen van jonge kinderen, dus is het belangrijk dat ze dat zo min mogelijk binnenkrijgen.

Lood in de bodem komt overal voor, omdat er vroeger veel met dit materiaal is gewerkt, bijvoorbeeld in verf en waterleidingen. Maar lood kan ook in de bodem terecht zijn gekomen door ophogingen waarbij gebruik is gemaakt van zand en slib.


De provincie heeft een plan van aanpak opgesteld voor de kinderspeelplaatsen die liggen in gebieden met een grotere kans op een verhoogd loodgehalte. In Maassluis gaat het om zeventien speelplaatsen die worden onderzocht op de aanwezigheid van loodresten.

Dit is de lijst met speelplaatsen waar het om gaat.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS