Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Onderzoek naar sensor die drones met drugs detecteert

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: donderdag 19 september 2019 13:21


Met een sensor van zo'n 8 meter hoog, een radar, netwerkkabels en laptops zijn onderzoekers donderdag in de duinen van Ter Heijde neergestreken. De tien mannen doen onderzoek naar de ideale sensor, die dubieuze drones moet opsporen. Het onderzoek loopt al drie jaar en wordt bijna afgerond.

De geleerden hebben bij Ter Heijde instrumenten geplaatst. Op strandopgang Molenslag stijgt een drone op en de bedoeling is dat de drone door de sensor en radar wordt gedetecteerd.


Het is nu nog geen groot probleem, maar bijvoorbeeld drugssmokkel met drones vanuit Afrika over de grens met Zuid-Europa komt steeds vaker voor. Autoriteiten in Spanje en Portugal willen daar korte metten mee maken. Daar hebben zij een sensor voor nodig.

Onderzoeksorganisatie TNO ontwikkelt daarom één werkend systeem, bestaande uit drie verschillende sensoren. In oktober wordt het eindproduct van dit Europese project (Alfa H20-20) aan de klant gepresenteerd, de marechaussee van Portugal. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS