Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Onduidelijkheid voor verenigingen in De Hoekstee

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 21 september 2017 16:42

Foto: Archieffoto


Er is veel onduidelijkheid ontstaan bij verenigingen die een ruimte huren bij gebouw De Hoekstee in Hoek van Holland. Per 1 januari zijn Vitis Welzijn en Humanitas de nieuwe eigenaren, maar de huidige gebruikers weten nog niet waar ze aan toe zijn. Tijdens een voorlichtingsavond op 7 september werden ze nog niet veel wijzer.

De nieuwe eigenaren zijn nog druk bezig om een nieuw plan op te stellen voor de gebruikers. Totdat dat plan klaar is blijft het voor de gebruikers onduidelijk wat ze moeten gaan betalen in de nieuwe situatie. En dat vindt Cees Schalkoort van de Hoekse Tranentrekkers best vervelend. Hij hoopt dat er snel meer duidelijkheid komt.

De gebiedscommissie probeert in de tussentijd het proces goed te laten verlopen. Dat dat nodig is, blijkt wel uit het feit dat de biljartvereniging eerder te horen heeft gekregen dat ze moeten wijken naar een andere ruimte. "Zij zijn de enigen die weg zouden moeten, maar ook voor hen wordt alsnog een oplossing bedacht in De Hoekstee," zegt Peter Stok van de gebiedscommissie.

En ook in de Rotterdamse gemeenteraad wordt er naar de Hoekenezen geluisterd. Het CDA heeft wethouder Hugo de Jonge, die over De Hoekstee gaat, nogmaals laten toezeggen dat alle huidige gebruikers weer terug kunnen keren in het verbouwde Huis van de Wijk. Onder welke voorwaarden, wordt duidelijk als de nieuwe exploitanten hun plannen presenteren.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS