Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ook jeugd is onderdeel van zomerbloemententoonstelling

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: donderdag 12 september 2019 16:18


De Nationale Zomerbloemententoonstelling is donderdag weer begonnen in de Oude Kerk in Naaldwijk. Bij deze 34ste editie zijn ook tweedejaars studenten betrokken van het Lentiz mbo Westland. Zij leiden dit jaar een pop-upbloemenwinkel. De opbrengst gaat deels naar de school en deels naar de organisatie van de tentoonstelling.

"We proberen bloemen aantrekkelijk te maken voor de jeugd", laat Theo de Groot, bestuurslid van de organisatie, weten. "Voor hen is het een enorm leerproject. Hoe moet je het maken, hoe verkoop je het? En de smaak van het publiek is belangrijk. Maar ze doen het heel goed."

Overigens worden op de tentoonstelling alleen zomerbloemen van hoge kwaliteit vertoond. De bloemen komen vanuit het hele land en worden daarna gekeurd. "Onder de kwekers is er enorm veel kwaliteitscompetitie. De beste producten worden hier neergezet", aldus De Groot.

Het thema van de tentoonstelling is dit jaar 'nazomeren' en de themabloemen zijn de lisianthus en de bouvardia. De bloemen zijn nog tot zondagmiddag 17.00 uur te bewonderen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS