Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ook statement tegen racisme in lager voetbal

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 22 november 2019 12:13


Het statement tegen racisme in de voetbalstadions blijft komend weekend niet beperkt tot het betaalde voetbal. Ook alle clubs uit de Tweede -, Derde Divisie en de hoofdklasse doen mee.

Bij de thuiswedstrijden van Excelsior Maassluis en FC 's-Gravenzande en de uitwedstrijd van Westlandia (zondag) zullen de spelers daarom vanaf het eerste fluitsignaal tot het einde van de eerste minuut het voetbal laten voor wat het is. De aftrap zal worden genomen, waarna alle spelers stil zullen blijven staan.

De actie is een reactie op de gebeurtenissen vorig weekend bij FC Den Bosch, waar vanaf de tribune racistische uitlatingen werden gedaan richting een donkere speler van Excelsior Rotterdam. Door een statement te maken in het veld wil de voetbalgemeenschap een signaal geven dat genoeg écht genoeg is: Racisme? Dan voetballen we niet.

De clubs hebben de KNVB verzocht om aan het eind van de eerste helft minimaal één minuut speeltijd toe te voegen, om het gemis van de eerste minuut te compenseren.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS