Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ophef rond 'te late' raadsaccountant in Midden-Delfland

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 13 juni 2018 08:01


Een groot aantal raadsleden was dinsdagavond op z'n zachts gezegd 'not amused' over de perikelen rond de jaarrekening van de gemeente Midden-Delfland. De jaarrekening ligt al sinds eind april op tafel, maar is nog altijd niet goedgekeurd door de accountant. Volgens wethouder Horlings, omdat de accountant te weinig tijd heeft gehad om zijn controlewerkzaamheden af te ronden. Gevolg is, dat Midden-Delfland de stukken niet meer voor de deadline van 15 juli kan doorsturen naar de provincie Zuid-Holland.

Onder meer fractievoorzitters Jacob van der Eijk (VVD) en Roy Ringeling (ChristenUnie) pleitten voor een goed gesprek met de accountant, omdat die zijn afspraken niet is nagekomen en dit negatieve gevolgen kan hebben voor de gemeente. Zo is er de mogelijkheid dat Midden-Delfland onder preventief toezicht kot te staan bij de provincie, al gaf wethouder Horlings na gesprekken de provincie aan dat die kans klein is als die tijdig wordt geïnformeerd.

Ed Roeling (Mijn Partij) wilde de verklaring van Horlings niet zomaar aannemen en wil, naast een gesprek met de accountant om diens kant van het verhaal te horen, ook alle correspondentie tussen college en accountant inzien. "Om zo een beeld te krijgen van waar krijgen we nu die vertraging op. Wij moeten ons werk doen als raadslid en dat houdt in: controleren. En niet op de blauwe ogen van de wethouder aannemen dat de situatie te wijten is aan de accountant."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS