Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Oplossing gezocht voor gewichtsbeperking Gaagweg

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 28 juni 2016 16:05

Foto: Ook Avalex moest worden gewogen Foto Bert van der Kooij


De politie heeft de laatste drie weken herhaaldelijk gecontroleerd op de Gaagweg (N468) in Schipluiden of vrachtwagenchauffeurs zich wel aan de maximale gewichtsbeperking van 20 ton houden. Daarbij zijn diverse boetes uitgeschreven. Ook dinsdag was het raak. De gewichtsbeperking is een knelpunt voor agrarisch verkeer. Burgemeester Rodenburg hoopt op een oplossing.

Aan deze provinciale weg zijn veel melkveebedrijven gevestigd. Melkwagens kunnen tegenwoordig gemakkelijk 16 ton melk laden. Daarmee gaan de wagens met hun totaalgewicht over de limiet van 20 ton. Om bekeuringen te voorkomen zouden extra ritten moeten worden gemaakt, maar dit heeft financiƫle gevolgen voor de agrarische sector.


Twintig jaar
Het probleem is al zeker twintig jaar bekend. Agenten knepen voorheen nog wel eens een oogje dicht of hielden het bij een waarschuwing. Door enkele incidenten in de afgelopen tijd, zijn de controles echter opgevoerd.

In 2013 bleek uit onderzoek van het Hoogheemraadschap van Delfland, dat de weg 40 ton aankan. De zogeheten aslast zou daarop aanvankelijk worden verhoogd, maar de provincie Zuid-Holland, beheerder van de weg, besloot toch het maximum van 20 ton aan te houden, om de onderhoudskosten voor de weg te beperken. De weg ligt namelijk op veengrond en is daardoor zeer onderhoudsgevoelig.

Initiatief Rodenburg
Rodenburg heeft naar aanleiding van de recente problemen voorgesteld om op korte termijn in gesprek te gaan met de besturen van de provincie, het hoogheemraadschap en de gemeente en ook vertegenwoordigers van de agrarische sector. Boeren zelf hopen op een ontheffing voor wagens die specifiek komen om melk op te halen. De provincie wilde daar eerder niet aan beginnen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS