Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Opnieuw festival op Wollebrandterrein: 'Terrein is behelpen'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 12 september 2019 14:42

Foto: WOS


Voor de tweede keer dit jaar wordt een festival gehouden op het 'nieuwe' evenemententerrein van de gemeente Westland, de Wollebrand. Vrijdag, zaterdag en zondag kunnen bezoekers los gaan tijdens Savanna. Al is de organisatie tijdens de opbouw nog niet helemaal tevreden over het grasveld waarop alles gebeurt.

In juni vond op de Wollebrand Vrienden van het Westland plaats. Een week later zou op datzelfde terrein een oldtimershow plaatsvinden, maar de organisatie klaagde toen over de ondergrond. "Het terrein is zo slecht, daar zouden auto's in wegzakken", aldus organisator Rob Kanters toen.

"Mijn ervaring is tot dusver niet geheel positief" zegt organisator Glenn Luisman van Savanna. "Het is roeien met de riemen die we hebben. Gisteren (woensdag, red.) hebben we de hele dag regen gehad. Dan kun je niet rijden, je kunt eigenlijk niks. Vandaag klaart het op. We hopen dat de grond weer een beetje hard wordt, zodat we keihard aan de slag kunnen. Het is echt behelpen, maar het is niet anders. We moeten het ermee doen."

Allerlei soorten muziek
Voor elke muziekliefhebber is er wat wils bij Savanna, zo is er vrijdag hardstyle, zaterdag house en zondag vooral live muziek. En er staan ook heel wat Westlandse artiesten op het podium. "Ik probeer altijd jongens uit het Westland op de podia te zetten, maar er zijn hier zoveel artiesten dus je moet altijd een beetje kiezen. Maar vanaf dat ze 18 jaar zijn, kunnen ze zich bij mij 'inschrijven', of als ze mij opvallen kunnen ze altijd een plekje krijgen."


De opbouw is inmiddels in volle gang en dat hoeft Luisman niet alleen te doen. "Ik heb gelukkig een paar heel goede vrienden die hier meelopen. Zij hebben vooraf de hele planning doorgenomen. Dus ik kan dingen doen die cruciaal zijn en anderen niet kunnen doen. Ik ben de organisator, maar er staat een team van vrienden, familie en kennissen om me heen dit dit allemaal neerzetten. Ik ben toevallig het poppetje dat het verzint, maar we doen het met z'n allen."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS