Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Opnieuw illegalen in vrachtwagen Hoek van Holland

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 15 juli 2019 14:36

Foto: Fred van der Ende


De Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen vrijdag in Hoek van Holland opnieuw mensen in een vrachtwagen gevonden, die illegaal de oversteek naar Engeland wilden maken. Drie Albanezen en twee mensen uit China bleken verstopt te zitten in een grote kist.

De marechaussees ondernamen actie nadat een hond aansloeg op de vrachtwagen. De lading moest direct uit de trailer worden gehaald. De kist lag voorin over de gehele breedte en bleek twee meter hoog. Daarin lagen een 26-jarige en 32-jarige man uit Albanië, een 15-jarige jongen uit Albanië en een 30-jarige man en 38-jarige vrouw uit China.


De 24-jarige Roemeense chauffeur is aangehouden op verdenking van mensensmokkel en wordt deze maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De vijf inzittenden gaan het vreemdelingentraject in.

Omdat Hoek van Holland via de ferry een directe verbinding heeft met Engeland, vind de Marechaussee hier vrijwel maandelijks vreemdelingen die verstopt zitten in een vrachtwagen. De Rotterdamse gemeenteraadsfractie vroeg eerder om extra personeel en ruimere bevoegdheden bij het controleren voor de Marechaussee. Burgemeester Aboutaleb ziet hiervoor echter geen noodzaak.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS