Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Opstelterrein voor vrachtwagens op de Oranjeheuvel?

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 30 januari 2019 13:17


Kan er een opstelterrein voor vrachtwagens komen bovenop de Oranjeheuvel in Hoek van Holland? Met dat idee komt Ton van Anraad (PvdA) van de Hoekse gebiedscommissie. Met een mogelijk harde Brexit in het verschiet, wordt de grenscontrole bij de ferry tussen Hoek van Holland en Harwich een stuk strikter en moeten en meer formulieren ingevuld worden.

Van Anraad denkt dat het terrein waar vorig jaar nog een tijdelijk mountainbike-parcours was, prima geschikt is om chauffeurs zonder de juiste papieren te laten wachten tot ze wel over de juiste documenten beschikken. Zo kunnen de lokale wegen een beetje ontlast worden. Volgens hem kan de grond daar snel geschikt worden gemaakt voor de vrachtwagens. Bovendien ligt de heuvel op de route naar de Stena Line.

Overigens leven er meer plannen in de gebiedscommissie. Zo denkt Carola van der Schilt (CDA) ook na over een scheiding van het vrachtverkeer en het overige verkeer naar de dorpskern. "Zou er geen verbod voor vrachtwagens op de Maasdijk kunnen komen, zodat bij drukte niet alle routes van en naar het dorp dichtslibben?" Truckers zouden dan alleen nog via de Hoekse Baan naar het Stena Line-terrein kunnen rijden.

Of dit alles realistisch is, moet op 13 februari blijken. Dan komt de Rotterdamse wethouder Barbara Kathmann langs in Hoek van Holland om met de gebiedscommissie verder te praten over de gevolgen van en de voorbereidingen op de Brexit.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS