Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Oranjevrouwen uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: dinsdag 19 december 2017 22:16

Foto: Mandy van den Berg voerde het woord - NOS


De Nederlandse voetbalvrouwen zijn dinsdagavond uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar. Het team kende afgelopen succeszomer een grote Westlandse inbreng: aanvoerster Mandy van den Berg komt uit Naaldwijk en bondscoach Sarina Wiegman woont in Monster.

De dames werden in augustus Europees Kampioen voetbal. In de finale won Nederland met 4-2 van Denemarken. Nog nooit eerder stonden de Oranjevrouwen in de finale. Een dag later volgde in Utrecht een uitzinnige huldiging. Vervolgens zijn zowel Van den Berg als Wiegman afzonderlijk op een bomvol Wilhelminaplein in Naaldwijk gehuldigd.

Voor aanvoerster Mandy van den Berg verliep het toernooi teleurstellend. Na twee groepswedstrijden werd zij in het basiselftal vervangen door Stefanie van der Gragt. In september maakte de Naaldwijkse bekend tijdelijk te stoppen in Oranje. 


Sarina Wiegman kan deze week haar geluk niet op. Maandagavond werd zij al uitgeroepen tot Haags Sportcoach van het Jaar

Voor de titel Sportteam van het Jaar waren ook de Nederlandse hockeyheren en het Nederlandse shorttrackteam genomineerd. De bekendmaking was op het NOS NOC*NSF Sportgala in Amsterdam. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS