Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ouders Ichthusschool bestoken ministerie met brieven

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 5 november 2019 14:52


Ouders van leerlingen op de Ichthusschool in Maassluis gaan het ministerie van Onderwijs bestoken met brieven om aandacht te vragen voor de toekomst van het onderwijs. Op die manier moet de staking van woensdag extra kracht worden bijgezet.

Ook op de Ichthusschool zijn de problemen groot. Om de roosters rond te krijgen, staat zelfs de directeur twee keer per week voor de klas. Ook zijn twee kleutergroepen samengevoegd om een leerkracht uit groep 7/8 te vervangen. "Wij hebben te maken met drie langdurig zieke leerkrachten en die zijn eigenlijk niet te vervangen. Dus wij hadden een probleem aan het begin van het schooljaar", zegt directeur Bea Olivier.

Net als op talloze andere scholen in Nederland, gaan ook de juffen van de Ichthus staken. Om de dag toch nuttig te besteden, zingen ze woensdag mee tijdens de zangochtend van verpleeghuis DrieMaasHave, vlak achter de school. "Hier in DrieMaasHave bestaat het zelfde probleem. Het personeel was heel enthousiast", weet juf Helene Uleman.


Tegelijkertijd wordt ouders dus gevraagd om een brief te sturen. Olivier: "En dan hoeft het maar een heel kort briefje te zijn, beginnend met de zin 'Ik wil een echte leerkracht voor mijn kind, omdat...'. Ik kan me voorstellen dat veel ouders dan zeggen 'omdat mijn kind recht heeft op goed onderwijs'. En ik hoop echt dat ze op het ministerie heel veel brieven en mails krijgen, omdat ook ouders zich zorgen maken over de toekomst van onderwijs."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS