Archief
Google Maps

Google Maps

Petitie tegen arbeidsmigrantenhotel Lange Broekweg gestart

Omwonenden van de Oude Renbaan Knoll bij de Lange Broekweg in Naaldwijk willen geen arbeidsmigrantenhotel in hun achtertuin. Zij zijn een petitie gestart om de komst van huisvesting van 288 arbeidsmigranten en 91 parkeerplaatsen te voorkomen. De petitie telt binnen een dag 237 ondertekeningen.

In de petitie wordt betoogd waarom de locatie ongeschikt zou zijn. Zo zou het verkeer van de 288 arbeiders op en rondom de laan een onveilige situatie kunnen creëren voor fietsers en wandelaars. Ook zouden veel bewoners op een kleine oppervlakte mogelijk overlast veroorzaken. Daarnaast voeren de opstellers van de petitie aan dat het bouwplan de reconstructie van de tuinbouw voor minimaal tien jaar belemmert.

Arckelweg

Eerder werd er al een petitie gestart tegen de voorgenomen bouw van een dergelijk hotel aan de Arckelweg in Poeldijk. In die petitie werden ook zorgen geuit over verkeersveiligheid. Ook mogelijke overlast zou daar een probleem zijn, onder andere voor de sportverenigingen die ernaast liggen. De petitie Arckelweg is in iets meer dan een week 884 keer ondertekend.