Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Plannen op komst voor ontsluiting Maassluiseweg

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: maandag 24 februari 2020 13:13

Foto: Kruising Oude Veiling Maassluiseweg


Nog voor de zomervakantie worden er mogelijkheden voor de ontsluiting van de Maassluiseweg en de Oude Veiling gepresenteerd aan de gemeenteraad van Maassluis. Daarmee lijkt er weer schot te zitten in het dossier, dat al jaren voortsleept. Een verkeerskundig bureau heeft diverse oplossingen in beeld gebracht.

De oplossingen zijn naar voren gekomen na overleg met de gemeenten Midden-Delfland en Westland enerzijds en Metropoolregio Rotterdam Den Haag, provincie en Rijkswaterstaat anderzijds. "Voor het eerst in vijf jaar hebben wij hiermee een gedeelde analyse van het vraagstuk bereikt", schrijft het college in een raadsinformatiebrief.

Mede door de nieuwbouwontwikkelingen in de nabijgelegen wijk Wilgenrijk in de Dijkpolder in Maassluis wordt een flinke toename van verkeer verwacht. Dit zou de verkeersveiligheid niet ten goede komen, mede vanwege de onoverzichtelijke fietsoversteekplaatsen. Daar moet met de plannen een einde aan komen.


In het tweede kwartaal van dit jaar wordt een aantal voorkeursvarianten inclusief een indicatie van de kosten aangeboden aan de gemeenteraad.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS