Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

PMD-containers verdwijnen uit Hoek van Holland

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: maandag 2 december 2019 16:21

Foto: WOS


Rotterdam neemt afscheid van 218 PMD-containers in de stad, waarvan 5 in Hoek van Holland. Omdat er nu een nieuwe manier van afval scheiden is, worden deze containers de komende drie weken weggehaald. Dat meldt mediapartner Rijnmond. Vanaf dit moment mogen in Rotterdam plastic, metaal en drinkpakken weer bij het restafval.

"We verwachten dat de nieuwe machine driekwart van het PMD-materiaal uit kan scheiden voordat het in de verbrandingsoven gaat", zegt Joost van Maaren, manager Circulair Rotterdam. Zo wordt er gebruik gemaakt van 'infraroodscheiding'. "Dat materiaal krijgt dan een nieuw leven."

Van Maaren benadrukt dat glas, papier en textiel nog wel bij de bron gescheiden moet worden. "Rotterdam heeft moeite om afval te laten scheiden", vindt Van Maaren. "Van alle tien glazen flessen, verdwijnen vier in de glasbak en belanden zes bij het restafval."

Op de plekken waar de PMD-containers zijn verdwenen, staat een boodschap op de stoep gespoten. Daarop wordt verwezen naar meer informatie over de containers die worden weggehaald.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS