Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Politiek: 'Aanrijtijden ambulance in Maassluis moeten beter'

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 20 december 2017 15:41

Foto: Boudewijn Vermeer


Er moet alles op alles worden gezet om ervoor te zorgen dat de hulpdiensten binnen de gestelde tijdsnormen bij calamiteiten in Maassluis aanwezig zijn. Daartoe is dinsdagavond een motie ingediend door VVD, CDA, PvdA, D66, Maassluis Belang, VSP en Fractie van den Hoek. De motie werd door alle partijen ondersteund.

De aanrijtijden van de ambulance in Maassluis zijn dit jaar verslechterd. Waar in 2016 nog 85,6 procent van de ambulanceritten binnen de norm van 15 minuten aanwezig was, is dat tot en met september van dit jaar gedaald naar 78,5 procent. Afgesproken is dat 95 procent van de ambulances binnen het kwartier ter plekke moet zijn, maar dat getal wordt in Maassluis al jaren niet gehaald.

De motie draagt het college van B en W dan ook op bij de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond de zorgen en verontrusting van de gemeenteraad van Maassluis over te brengen en te beoordelen wat er gedaan moet worden om te komen tot een structurele verbetering van de aanrijtijden.

De partijen willen zeker ook de bijstand van de veiligheidsregio Haaglanden in de verbetering van de aanrijtijden betrekken en zo nodig maatregelen buiten het vastgestelde beleid inzetten om binnen redelijke termijn te komen tot een verbetering van de aanrijtijden. Voor 1 maart volgend jaar moet de raad over de resultaten geïnformeerd zijn.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS