Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Prinses Margriet terug van weggeweest

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: woensdag 29 mei 2019 09:36

Foto: Boudewijn Vermeer


Reddingboot Prinses Margriet is terug in Ter Heijde. De boot zou maandag van het Jan Lels-museum in Hoek van Holland worden verplaatst naar Ter Heijde, maar toen was de vervoerder verhinderd. Omdat het museum binnen een paar jaar dicht gaat, moest voor de boot een nieuwe bestemming worden gevonden.

De boot heeft tot 1982 dienst gedaan in Ter Heijde en is toen verhuisd naar Huizen, waar zij tot 2001 als pleziervaartuig heeft gevaren. Daarna is de Margriet uit de vaart genomen en kreeg ze een plaatsje op de bunker in Hoek van Holland, waar ze achttien jaar als blikvanger van het museum fungeerde.

Eerst wordt de boot opgeknapt door vrijwilligers. Uiteindelijk moet de Prinses Margriet een plekje krijgen op het grasveldje bij de kanonnen op de hoek van de Strandweg en de Trompstraat.  


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS