Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Proef met zonnepanelen op bestaande woningen gestart

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 15 mei 2019 11:30

Foto: Arcade


Woningcorporatie Arcade is begonnen met een proefproject met zonnepanelen op daken van bestaande eengezinswoningen in Heenweg en in De Lier. Met de proef wil Arcade ervaringen opdoen over eventuele duurzame maatregelen in de toekomst. In totaal doen 18 eengezinswoningen mee met het proefproject.

Dat er allerlei voordelen zitten aan zonnepanelen plaatsen op bestaande woningen, daar was corporatiedirecteur René Lemson wel van overtuigd: "Maar hoe we er het meeste voordeel uithalen, dat willen we graag nader onderzoeken. Daarom deze eerste proef." Ook de gemeente Westland omarmt de plannen en de proef van Arcade.

Tot nu toe heeft Arcade nog nooit zonnepanelen geplaatst op bestaande huurwoningen. Wel plaats plaatst de woningbouwcorporatie al geruime tijd zonnepanelen op daken van nieuwbouwwoningen en hebben die woningen minimaal energielabel A. In september wordt de proef geevalueerd, mogelijk loopt het daarna nog langer door.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS