Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Protestantse Kerk Maassluis gaat regenboogvlag hijsen

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 10 januari 2019 13:29


Na een regenboogvlag bij het gemeentehuis van Maassluis, heeft de Protestantse Gemeente Maassluis besloten om dit weekend bij twee kerkgebouwen ook de regenboogvlag te hijsen. Daarmee laat de kerkgemeenschap zien dat ze het niet eens is met de Nashville-verklaring, die eerder deze week breed in de publiciteit is gekomen.

Volgens de voorzitter van de kerkgemeenschap, oud-burgemeester Koos Karssen, is dit een manier om solidariteit te tonen met de LHBTI-gemeenschap: "Bij ons is iedereen welkom." Dat in tegenstelling tot de inhoud van de Nashville-verklaring, waarin homoseksualiteit en transgenderisme worden afgekeurd.
 
Het idee voor de actie kwam van Maassluizer Ronald van Santvliet, die vindt dat het kerkbestuur hiermee een duidelijk statement maakt. Dat ook de Groote Kerk de vlag hijst, mag gerust bijzonder genoemd worden. De kerk staat te boek als behoudend. De progressievere Immanuëlkerk hijst eveneens de vlag. In de Koningshof volgt later ook een 'roze viering'.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS