Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Provincie bemiddelt niet tussen personeel en exploitant veerdienst

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: maandag 1 juli 2019 10:11

Foto: Stefan Bakker via Twitter


De provincie Zuid-Holland is niet van plan om te bemiddelen tussen het personeel en de exploitant van de veerdienst tussen Maassluis en Rozenburg. Mediapartner RTV Rijnmond meldt dat gedeputeerde Floor Vermeulen dit aangeeft in een brief aan de Statenleden.

Personeel van de veerdienst kondigde eerder deze week acties aan, omdat de werksituatie bij exploitant Ottevanger 'onwerkbaar' zou zijn geworden.

"Ottevanger komt afspraken niet na, frustreert het overleg, hangt zonder overleg camera’s op en noemt zijn werknemers criminelen, fraudeurs en eikels", zei CNV eerder. De exploitant krijgt van de vakbond tot acht juli de tijd om mee te werken aan een oplossing.

De vakbond en de werknemers willen graag met Ottevanger en een derde onafhankelijke partij om tafel. Er werd gehoopt op bemiddeling van de provincie Zuid-Holland, omdat zij opdrachtgever is.

"De provincie is opdrachtgever voor de veerdienst, en daarmee belanghebbende", luidt de uitleg van Vermeulen. Een rol als bemiddelaar is om die reden volgens de gedeputeerde niet weggelegd voor de provincie. "Onze conclusie is wel dat een bemiddeling door derden tussen beide partijen inderdaad noodzakelijk is. Dit kan eventueel onder leiding van een mediator."

De provincie Zuid-Holland verwacht dat met bemiddeling een begin wordt gemaakt om de verhoudingen tussen beide partijen te verbeteren. "Daarbij spreek ik de hoop uit dat de stakingen niet nodig zullen zijn."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS