Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Provincie start met bomenkap bij 'astbestboerderij'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 13 februari 2018 15:56

Foto: Google Maps


Op het terrein van de zogenoemde asbestboerderij aan de Abtswoude 52 in Schipluiden worden vanaf donderdag diverse bomen gekapt, als voorbereiding op sanerings- en sloopwerkzaamheden die later dit jaar gaan plaatsvinden. Daar heeft de curator van de failliet verklaarde eigenaar toestemming voor gegeven. De kap wordt nu gedaan, zodat dit geen verstoring van het broedseizoen van de vogels oplevert.

De bomen op het terrein vormen leefgebied van de beschermde ransuil, daarom zijn enkele nestkastjes voor deze vogel op het terrein en in de directe omgeving geplaatst. Ook is een ontheffing verleend op het gebied van flora en fauna.

Dit betekent nog niet, dat het faillissement rondom de eigenaar al is afgewikkeld. Dit wordt wel op korte termijn wel verwacht. De gemeente Midden-Delfland wil het terrein aankopen en is daarover in een vergevorderd stadium. Zodra beide zaken zijn afgerond, kan de sloop en sanering op het terrein beginnen.

Abtswoude moet een nieuwe, recreatieve bestemming krijgen. Als de boel gesaneerd is, zou het complex moeten worden ingericht als "beleefbaar (agrarisch) groen met oog voor historische landschapselementen", met mogelijk een wandelverbinding (struinpad) naar de noordelijk gelegen Tanthofkade.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS