Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

PvdA en CDA bepleiten tussenmaat speelkooi in Van Nassaustraat

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zondag 22 september 2019 11:19

Foto: Google Earth


Om een doorbraak te krijgen met betrekking tot de omvang van de speelkooi aan de Van Nassaustraat in Wateringen zijn de partijen PvdA en CDA met een compromisvoorstel gekomen: een tussenmaat. Dat blijkt uit een door deze fracties opgestelde motie, die op de agenda van de raadsvergadering van komende dinsdag is geplaatst.

Er is al lange tijd discussie over vervanging of renovatie van deze speelkooi. Na een participatietraject met naaste omwonenden kwam het college van B en W met het voorstel om de kooi te verkleinen. Onder aanvoering van CDA-raadslid Jan van Rossum nam een raadsmeerderheid het standpunt in dat het voorstel in strijd is met het vastgestelde beleid. Omdat de kooi in plaats van een buurt- een wijkfunctie heeft, zou deze niet verkleind mogen worden.


In de motie wordt gesteld, dat de jeugd en omwonenden niet gebaat zijn bij een verder slepende kwestie over de grootte van de kooi en de daarvan gebruik makende leeftijdsgroepen. Aan de ene kant zijn er voor- en tegenstanders van het handhaven van de grote kooi, met de afmetingen van de voormalige basketbalkooi van 25 x 12,5 meter, maar er zijn ook voor- en tegenstanders van de plaatsing van een nieuwe kleine kooi van 10 x 7 meter.

Het plaatsen van een tussenmaat zou daarom de beste oplossing zijn: een voetbalkooi van 15 x 10 meter, aldus PvdA en CDA. Verder zou moeten worden gegarandeerd dat de oudere jeugd overdag en ook in vakanties gebruik kan maken van de voetbalvelden bij Velo. Daarbij zouden die jongeren zich dienen te gedragen volgens de daar geldende regels en geen overlast mogen veroorzaken, zoals ook gebruikelijk bij alle andere Westlandse voetbalverenigingen, besluiten de fracties.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS