Archief

PvdD Rotterdam: 'bescherm watersporters tegen visnetten'

Volgens de Rotterdamse Partij voor de Dieren vormen visnetten een gevaar voor kitesurfers langs de Hoekse kust. Twee weken geleden raakte een surfer verstrikt in een rechtopstaand net. Die kon zichzelf niet bevrijden en moest door leden van de watersportvereniging uit het net worden gered. Voor de partij reden om schriftelijke vragen te stellen aan het college van B en W.

De fractie wil weten of er vanuit de gemeente overleg is met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Die moet er namelijk op toezien dat de locatie van visnetten duidelijk wordt aangegeven, en dat was in dit geval niet zo. Ook wil de partij weten wat het college gaat doen om watersporters in Hoek van Holland te beschermen tegen de risico's die gepaard gaan met deze vorm van visserij.

Overigens gebeuren incidenten als deze niet alleen in Hoek van Holland. Ook in Den Haag zijn afgelopen zomer watersporters in dergelijke netten verstrikt geraakt. De partij wil daarom ook weten of Rotterdam in overleg is met andere kustgemeenten over de veiligheid van strandrecreanten.

Categorieen:
Politiek