Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

PvdD Rotterdam: 'bescherm watersporters tegen visnetten'

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: vrijdag 1 november 2019 15:19

Foto: Aangespoeld net op het Hoekse strand


Volgens de Rotterdamse Partij voor de Dieren vormen visnetten een gevaar voor kitesurfers langs de Hoekse kust. Twee weken geleden raakte een surfer verstrikt in een rechtopstaand net. Die kon zichzelf niet bevrijden en moest door leden van de watersportvereniging uit het net worden gered. Voor de partij reden om schriftelijke vragen te stellen aan het college van B en W.

De fractie wil weten of er vanuit de gemeente overleg is met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Die moet er namelijk op toezien dat de locatie van visnetten duidelijk wordt aangegeven, en dat was in dit geval niet zo. Ook wil de partij weten wat het college gaat doen om watersporters in Hoek van Holland te beschermen tegen de risico's die gepaard gaan met deze vorm van visserij. 


Overigens gebeuren incidenten als deze niet alleen in Hoek van Holland. Ook in Den Haag zijn afgelopen zomer watersporters in dergelijke netten verstrikt geraakt. De partij wil daarom ook weten of Rotterdam in overleg is met andere kustgemeenten over de veiligheid van strandrecreanten. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS