Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Raadslid: "motorclub is nieuw hoofdstuk aan Veenakkerweg"

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 21 november 2018 11:49

Foto: WOS Media


Fractieleider Ed Roeling van Mijn Partij kijkt niet vreemd op van de grote politieactie woensdagochtend in Den Hoorn. Volgens hem gebeuren er al jaren zaken die niet zijn toegestaan. "Een motorclub is een nieuw hoofstuk aan de Veenakkerweg", zegt hij.

Volgens Roeling is al langer onduidelijk wie waarvan eigenaar is op het perceel. Omstanders die woensdagochtend bij de actie komen kijken, geven aan dat een deel van de schuur wordt verhuurd. Hier zou een illegaal café in zitten.

De landelijke politieactie richt zich op motorclub Caloh Wagoh. De actie begon met de aanhouding van twee kopstukken (48 en 70 jaar) van de motorclub. Dat gebeurde in Leiden en Mijdrecht. Zij worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie. Daarna zijn op zo'n 40 plekken invallen gedaan.

Volgens de politie is de actie onderdeel van een intensief onderzoek naar ondermijnende criminaliteit. Ondermijning staat voor vermenging van de onderwereld met de bovenwereld. Bij de actie zijn 800 agenten betrokken. Omdat het onderzoek nog in volle gang is, kunnen de politie en het Openbaar Ministerie verder geen informatie geven.

Mediapartner Omroep West meldt, dat een van de opgepakte mannen de 70-jarige Greg R. is. Hij staat bekend als één van de 'godfathers' van de Nederlandse misdaad. Het is niet bekend of hij in Leiden of Mijdrecht is opgepakt. R. was jarenlang actief in de internationale drugshandel. Hij is de vader van Jesse R., die in het liquidatieproces Passage, over de Amsterdamse onderwereld, is veroordeeld tot een levenslange celstraf.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS