Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Reconstructie Burgemeester Elsenweg begonnen

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 12 augustus 2019 15:30

Foto: Provincie Zuid-Holland


Wethouder Pieter Varekamp van Westland is blij dat de aanpak van de Burgemeester Elsenweg (N213) tussen Naaldwijk en Honselersdijk maandag eindelijk is begonnen. De reconstructie is hard nodig, want het verkeer blijft maar toenemen. "En om dat te voorkomen dat we over een poosje helemaal vast komen te staan, moet je nu dingen ondernemen."

De weg wordt tussen de Middel Broekweg en de Dijkweg verbreed naar twee keer twee rijstroken. Op deze plek vindt volgens de provincie, beheerder van de weg, nu het meeste oponthoud van het verkeer plaats. Even verderop, tussen de Dijkweg en de meubelboulevard in Naaldwijk, blijft het aantal rijstroken gelijk. Had de gemeente dat niet liever anders gezien? "Misschien wel, maar het is een provinciale aangelegenheid. Waar wij naar kijken is of het verkeer voldoende doorstroomt en de zaak niet vast komt te staan."

De reconstructie van de Burgemeester Elsenweg duurt nog tot en met eind 2020. Naast het verbreden van de weg worden nog meer zaken gedaan. Zo komt er een extra tak op de rotonde bij de Bosweg. Daarnaast wordt het weggedeelte tussen de kruising met de Dijkweg in Honselersdijk en de kruising met de Monsterseweg (N211) bij Poeldijk aangepakt: daar vernieuwt de provincie het asfalt. Langs de Nieuwevaart komt een geleiderail en vervangt men de damwand.

De weg is gedurende het gehele project open. Er gelden snelheidsbeperkingen omdat langs de weg wordt gewerkt, maar bedrijven en omwonenden blijven altijd bereikbaar.


Varekamp maakt duidelijk dat dit niet het laatste verkeersproject zal zijn in onze regio. "Er blijven altijd stukjes ter verbetering."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS