Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Renovatie kademuur Goudsteen begonnen

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 15 januari 2020 13:47

Foto: Wethouder Voskamp en Hoogheemraad Peter Ouwendijk


Na maanden van voorbereidingen is woensdagmorgen de renovatie van de kademuur langs de Goudsteen in Maassluis begonnen. De muur wordt opgehoogd en verstevigd met damwanden. Daarnaast wordt de aangrenzende bestrating opnieuw aangelegd om één geheel te vormen met het Marelplein. Wethouder Fred Voskamp en hoogheemraad Peter Ouwendijk hebben de symbolische start gegeven door een aankondigingsdoek op te hangen.

De werklui gaan zorgvuldig te werk om scheuren in omliggende panden te voorkomen. Daarom worden de werkzaamheden nauwlettend in de gaten gehouden door camera's die alles continu kunnen meten. Bij elke overschrijding van het trillingsniveau krijgt de opzichter een melding. 


Abraham Kuyper
Het beeld van Abraham Kuyper, de oprichter van de eerste politieke partij in Nederland, is vanwege de werkzaamheden tijdelijk opgeslagen. Het beeld wordt over 13 weken midden op het Marelplein teruggeplaatst, want dan moeten de werkzaamheden klaar zijn. Ook de weekmarkt komt voortaan op het vernieuwde plein te staan in plaats van in het oude centrum van Maassluis.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS