Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Reusachtig bijzonder transport langs Hoek van Holland

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 10 mei 2019 12:59

Foto: Ronald van Oudheusden


Het moet er imposant uitzien. Vrijdagmorgen is een 50 meter hoge constructie over de Nieuwe Waterweg van Schiedam naar Zeeland verscheept. Daar moet het deel gaan uitmaken van een windmolenpark. Tijdens het transport komt het gevaarte ook langs Maassluis en Hoek van Holland.

Eigenlijk zouden er twee transporten vrijdag vertrekken naar Zeeland, maar het transport van een 60 meter hoog 'jacket' is uitgesteld naar maandag, meldt mediapartner RTV Rijnmond. Het transport van een 50 meter hoge transformator gaat wel door.

"Het installatieschip op zee van Seaway Heavy Lifting ligt vanaf vanavond klaar op zee om beide onderdelen op z'n plek te liften", zegt woordvoerder Bastiaan Burger van Tennet. "Maar dat kan natuurlijk niet tegelijk. Dus we doen eerst het transformatorgebouw en daarna het jacket."

De constructie is gebouwd bij HSM Offshore in Schiedam. HSM noemt de transformator een 'mega-stopcontact op zee'. Het moet deel gaan uitmaken van een windmolenpark op zee.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS