Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Rodenburg: er moeten meer agenten bij

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 20 december 2017 09:19


Burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland vindt dat er meer politieagenten bij moeten. Hij reageert op een rapport van de Algemene Rekenkamer. Daarin staat dat het basisteam van politie Westland, waar Midden-Delfland ook onder valt, zestien agenten tekort komt.

Rodenburg noemt de uitkomsten van het onderzoek 'geen verrassing' en is blij dat de problematiek nu op papier staat. "De capaciteit moet echt omhoog", zei hij woensdag op WOS Radio.

Op dit moment telt Midden-Delfland 19.500 inwoners. Gemiddeld zou per 5.000 inwoners een wijkagent beschikbaar moeten zijn, "maar ik heb geen vier wijkagenten", zei de burgemeester.

Ook op het gebied van opsporingscapaciteit kan de politie veel meer handjes gebruiken, vindt Rodenburg. Die wens liet hij eerder al blijken bij de rechtszaak over bedreigingen aan het adres van de burgemeester. "Daar moet echt wat aan gedaan worden".

De burgemeester krijgt vaak van inwoners te horen dat er geen aangiftes gedaan worden, "want we zien de politie nauwelijks". Die ontwikkeling noemt hij zorgelijk. Een aangifte telt namelijk mee in de statistieken. "Met die cijfers kun je bij het korps beter lobbyen voor meer politiemensen".

Ook onder de 160 buurtpreventen in Midden-Delfland leeft de wens voor meer politiehandjes. "Als zij buiten op straat zijn, moeten ze kunnen terugvallen op politiecapaciteit", zei Rodenburg woensdag.

Van Ardenne
Ook burgemeester Agnes van Ardenne van Westland is bekend met de cijfers. "Het is onderwerp van voortdurend overleg met de politie op alle niveaus. We berusten natuurlijk niet in deze situatie. Gelukkig hebben we in Westland voor de korte termijn grote aanvullende inzet van actieve buurtpreventieteams en de boa’s. Die werken goed samen met de veiligheidsfunctionarissen, ook tijdens de komende jaarwisseling."

Van Ardenne vindt dat er wel iets moet gebeuren: "Voor de nabije toekomst moeten er echt agenten bij."

Uit het rapport van de Algemene Rekenkamer blijkt, dat met de kerstdagen en de jaarwisseling de roosters niet meer kloppend zijn te krijgen. Voor de reorganisatie tot nationale politie reden er nog 4 auto's dag en nacht door het gebied heen voor noodhulp, nu zijn het er nog maar 2.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS