Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Roestvrije vogel is jarig

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 20 augustus 2019 09:50


Wie weleens in Hoek van Holland komt, heeft ze gezien. De roestvrije vogels die op oude aanlegpalen in de badplaats staan. De vogel viert binnenkort zijn vijfjarig bestaan. "Het is best wel een stoere jongen."

De vogel is op tien plaatsen in Hoek van Holland te vinden. Langs de weg, op de rotonde, in het natuurgebied en pal voor het strand: je kunt er niet om heen. "Hij moet altijd spannend zijn", zegt ontwerpster José Knippenberg tegen mediapartner Rijnmond. "Als je er onder staat, moet je denken: 'Hij ziet er weer anders uit'."

De wind raast regelmatig over Hoek van Holland. Windstoten van zo'n 130 kilometer per uur zijn geen uitzondering in de badplaats. Toch is er nog nooit een vogel van z'n paal gevallen. "De vogel is getest in een windtunnel. Hij kan windkracht 12 aan", vertelt de trotse kunstenares.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS