Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Rotterdam in beroep tegen provincie om Hoekse tuinderswoningen

Door: Nelleke Arnout

Gepubliceerd op: zaterdag 8 september 2018 15:18

Foto: Google Maps


De gemeenteraad van Rotterdam gaat in beroep tegen de zogeheten reactieve aanwijzing die Provincie Zuid-Holland heeft afgegeven op het bestemmingsplan voor het buitengebied van Hoek van Holland. In dat plan is het omzetten van 28 tuinderswoningen naar burgerwoningen geregeld, maar door die aanwijzing is het omzetten van 24 woningen niet meer mogelijk.

Er wordt al jaren geprobeerd om de tuinderswoningen in het buitengebied van Hoek van Holland om te zetten naar burgerwoningen. De provincie Zuid-Holland liet al eerder weten dat niet te zien zitten, omdat daarmee de oppervlakte van het glastuinbouwgebied wordt aangetast. Maar de Rotterdamse oud-wethouder Robert Simons leek daar geen boodschap aan te hebben. Hij stelde dat het om woningen gaat die in de praktijk al jaren als burgerwoning gebruikt worden. Simons wilde dan ook vooral een einde maken aan de rechtsonzekerheid voor bewoners en voor tuinders. Daarom heeft hij het bestemmingsplan destijds ongewijzigd gelaten. De gemeenteraad ging onlangs akkoord met het voorstel. 


Eind vorige maand gaf de provincie de reactieve aanwijzing af, waardoor het omzetten van de woningen niet meer mag. Door een dergelijke aanwijzing wordt een bepaald deel van een bestemmingsplan buiten werking gezet. De provincie mag dat alleen doen als dit van nationaal respectievelijk provinciaal belang is, en als eerdere zienswijzen en bezwaren niet zijn gehonoreerd.

Het beroep van de Rotterdamse raad ligt nu bij de Raad van State, de hoogste bestuursrechter. Daar moet beoordeeld worden of de aanwijzing van de provincie terecht is.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS