Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Royal Dahlman (Maassluis) in Britse handen

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 5 september 2019 14:50

Foto: Google Streetview


Het Maassluise bedrijf Royal Dahlman, wereldwijd producent en installateur van industriële filters in onder meer de olie- en gasindustrie, is sinds donderdag in Britse handen. Branchegenoot Porvair neemt alle aandelen over. Hiermee is een bedrag van circa 7,75 miljoen euro gemoeid.

De activiteiten van Dahlman, dat sinds 2011 het predicaat 'koninklijk' mag dragen, blijven onder dezelfde vlag doorgaan. Het bedrijf wordt opgenomen in de Aerospace & Industrial-divisie van Porvair. Naar verwachting zal na de integratie de winst van die divisie in 2020 gaan toenemen.

Dahlman is opgericht in 1886 en heeft naast een vestiging aan de Noordzee in Maassluis ook nog een locatie in Elsloo, Limburg. Het bedrijf kende vorig jaar een omzet van 14,2 miljoen euro.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS