Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ruim 500 Wateringers stemmen over toekomst dorp

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 17 juli 2019 08:46

Foto: het Vliethof in Wateringen


Zo'n 1.500 inwoners van Wateringen hebben vorige week de tentoonstelling bezocht over welke kant het met Wateringen op moet. In de bibliotheek hingen vier scenario's, daar is 523 keer op gestemd.

De scenario's variëren van behoudend maar realistisch tot innovatief en met lef. In scenario A is bijvoorbeeld weinig extra ruimte voor winkels, terwijl in scenario D de Herenstraat een fietsstraat wordt en het Plein groen en autovrij wordt. In alle vier de scenario's gaat de Dorpskade op de schop.

Ondernemersvereniging BIZ Centrum Wateringen is niet te spreken over de vier scenario's. BIZ presenteerde in oktober een centrumplan voor Wateringen, waarin ruimte is voor woningen, het Vliethof op de schop gaat en eindelijk iets gedaan wordt aan de belabberde verkeersdoorstroming in het dorp. 


Maar van dit voorstel vindt BIZ-voorzitter Erik Koeze niks terug in de vier scenario's. "Er is geen contact met ons geweest", aldus de bekende makelaar. "Het enige wat we zien, is dat ons plan volledig versnipperd is." Hij hoopt dat er nog een gesprek met het gemeentebestuur mogelijk is. 

Het is de bedoeling dat eind dit jaar of begin volgend jaar de visie wordt vastgesteld. "Dan is het afhankelijk van de plannen en het geld wanneer er wat gebeurt", zegt verantwoordelijk wethouder Cobie Gardien. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS