Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ruim het strand op voor een kopje koffie

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: donderdag 6 juni 2019 13:11


Strandafval opruimen voor een gratis kopje koffie? Vanaf vrijdag kan het op de Westlandse stranden. Bij alle strandpaviljoens aan de Westlandse kust kan een zogenoemde juttas worden geleend, en als die vol wordt ingeleverd krijg je van de strandtenthouder een gratis kopje koffie of een ijsje.

Het initiatief komt van de Grondstofjutters, een organisatie die projecten initieert die een circulaire economie stimuleren. Dat wil zeggen meer hergebruiken en minder vernietigen. De gejutte grondstoffen op het strand worden dan ook hergebruikt.


Andere gemeentes langs de kust doen al een tijd mee met de actie van de Grondstofjutters. In Katwijk kunnen wandelaars al drie jaar een juttas lenen bij strandtenten. "Maar", zegt Noortje Schrauwen, oprichtster van de organisatie "het wordt steeds lastiger om die tas vol te krijgen. En dat is eigenlijk alleen maar goed."

Aankomende vrijdag wordt het initiatief in het Westland gelanceerd. Wethouder Karin Zwinkels zal dan het startsein geven zodat het jutten kan beginnen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS