Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Scouts uit De Lier tevreden over deelname Gay Pride

Door: Monica Overdijkink

Gepubliceerd op: maandag 7 augustus 2017 16:17

Foto: Bas Booister


Ze zitten nog steeds een beetje op een roze wolk, de leden van scouting De Lier. Afgelopen zaterdag voeren ze voor het eerst mee in de Gay Pride in Amsterdam. Ze wonnen meteen de prijs voor de beste boodschap: 'iedereen is welkom bij scouting'.

"Dat was geweldig," vertelt Anna Looijenga, "we wilden die boodschap graag uitdragen en dat is dus prima gelukt." De vaartocht door de Amsterdamse grachten is haar ook goed bevallen: "de sfeer was fantastisch."

Medescout Rozemarijn Boekesteijn heeft er net zoveel van genoten. "Het mooiste moment was toen we onder de eerste brug doorkwamen en iedereen omhoog kwam, zwaaiend met onze sjaals." Ook van het publiek is ze onder de indruk: "het zijn er zoveel en ik had niet gedacht dat ik zo meegesleept zou worden door al die mensen. Pas zondag merkte ik de vermoeidheid in mijn armen."

Of ze volgend jaar weer meedoen is nog niet zeker. "Eerst maar eens de Lierse feestweek van deze week overleven," zegt Rozemarijn Boekesteijn. "Maar we hebben al een wild card voor volgend jaar," vult Anna Hooijenga aan, "dus wie weet."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS