Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Sinterklaas 'na zware reis' weer in het land

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: zaterdag 16 november 2019 16:20

Foto: Kyra Moor


Sinterklaas is veilig aangekomen in Nederland. Na een lange bootreis uit Spanje arriveerde de goedheiligman rond 14.00 uur in Honselersdijk. Ook in Maassluis, Hoek van Holland, De Lier, Naaldwijk, Monster en Poeldijk liet hij zijn gezicht zien.

Nadat de Westlandse schuit bij de Valkehorst aan de steiger lag, nam Sinterklaas voor ieder kind achter de dranghekken ruim de tijd. In zijn kielzog een stuk of dertig Zwarte Pieten die goedgevulde zakken strooigoed meebrachten.


De reis vanuit Spanje ging niet vanzelf, vertelde de kindervriend. "Het was een zware reis, maar wij hebben hem met de boot af kunnen maken." Een aantal hulpsinterklazen heeft zelfs de trein moeten pakken, "maar in Honselersdijk kan geen trein komen", weet Sinterklaas. 

Na het schudden van handjes en het in ontvangst nemen van tekeningen, stapte de kindervriend in een zijspan voor een rondrit door het dorp. Die rit eindigde op het Voorhofplein in het centrum, waar het feest nog lang doorging.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS