Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Spoedeisende hulp Franciscus Vlietland blijft voorlopig 's nachts dicht

Nu, bijna twee en een halve maand na de sluiting van de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het Franciscus Vlietlandziekenhuis in Schiedam in de nachtelijke uren, is er nog geen zicht op een verbetering van de situatie. Dat blijkt uit navraag van WOS Media bij het fusieziekenhuis.

De maatregel van het Franciscus ging op 1 november in, omdat er te weinig verpleegkundig personeel beschikbaar is. Daarom werd besloten om het personeel op één locatie te concentreren: het Gasthuis in Rotterdam. Karen Kruijthof van de raad van bestuur van het ziekenhuis zei eerder dat met tien man extra de SEH-afdeling in het Vlietlandziekenhuis zo weer open zou kunnen.

Lastig
Maar van de tien die er nodig zijn, is pas slechts één nieuwe gediplomeerde SEH-verpleegkundige aangenomen. Het is volgens het ziekenhuis erg lastig om de geschikte mensen te vinden. Wel zijn er leerlingen aangenomen, maar de opleiding die voor het vak nodig is, duurt 21 maanden. En daar is ook nog maar een beperkte begeleidingscapaciteit voor.

Het ziekenhuis is dan ook nog steeds naarstig op zoek naar gediplomeerd personeel voor de functie. De urgentie is nog groter geworden doordat er ook nog mensen zijn uitgestroomd vanwege ontslag of pensioen.  Een schatting van wanneer de Schiedamse SEH in de avonduren weer open kan, is er dan ook niet.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS