Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Sportraad wil snel nieuwe sporthallen in Maassluis

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 22 mei 2019 13:36

Foto: Oude plannen van Green Eagles voor Sportzaal Haydnlaan


De Maassluise Sport- en Recreatieraad (MSR) wil dat haast wordt gemaakt met de bouw van een nieuwe sporthal aan de Sportlaan. Wethouder Van der Wees zou in maart met een voorstel komen, maar heeft dit inmiddels verschoven naar juli. In een brief aan de wethouder geeft de MSR aan ontstemd te zijn over de gang van zaken. "Wij hebben het gevoel dat we aan het lijntje worden gehouden."

De plannen voor een nieuwe sporthal dateren al van 2013, maar zijn om verschillende redenen nog niet uitgevoerd. Vooral voor basketbalvereniging Green Eagles is de nieuwe hal een must. De club maakt momenteel nog gebruik van een verouderde hal aan de Haydnlaan, die niet voldoet aan alle wedstrijdafmetingen. Daarom moeten veel teams nu uitwijken naar de wethouder Smithal.

In een overleg van eerder deze maand tussen MSR en gemeente werd gesteld dat er nog steeds aanpassingen aan de plannen voor de nieuwe hal moeten plaatsvinden op verzoek van Green Eagles en scholengemeenschap lentiz. "Die aanpassingen waren echter vorig jaar al bekend", staat in de brief aan Van der Wees. "Er heeft trouwens in 2019 met de school en de vereniging geen overleg plaatsgevonden over wijzigingen."

In 2015 liet de gemeente nog weten te komen met vier nieuwe sporthallen, ter vervanging van de verouderde accommodaties. Daarvan is alleen de sportzaal bij basisschool De Kindertuin in de Guido Gezellestraat gerealiseerd.


Inmiddels lijkt het erop dat ook de bouw van een nieuwe hal aan de Haydnlaan door financiële problemen op de lange baan wordt geschoven. Dit is volgens de MSR niet in lijn met de verwachtingen die zijn geschept richting Gymnastiekvereniging Maassluis. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS