Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Stakend personeel bij Franciscus Gasthuis & Vlietland

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 2 oktober 2019 11:52

Foto: Marion Keete van Rijnmond


Ziekenhuismedewerkers van het Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam en Schiedam hebben woensdagochtend het werk deels neergelegd. Ze voeren actie voor hogere lonen en betere arbeidsvoorwaarden. Dat meldt mediapartner Rijnmond.

De actie van een etmaal in onze regio is onderdeel van een estafettestaking die begon nadat in juni de onderhandelingen tussen de bonden en werkgevers vastliepen.

De bonden eisen, naast een salarisverhoging van vijf procent, een extra toeslag op loon wanneer op korte termijn een beroep op medewerkers wordt gedaan om onder meer overuren te draaien. Ook willen de bonden afspraken over arbeids- en rusttijden. De werkgevers willen niet verder gaan dan een loonsverhoging van 4 procent.

De medewerkers sluiten 24 uur lang operatiekamers, de afdeling radiologie en tientallen andere afdelingen voor niet-spoedeisende zaken. De spoedeisende hulp is wel gewoon open.

Collega's van het Martini in Groningen en het Spaarne Gasthuis in Haarlem-Zuid volgen donderdag.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS