Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Steeds meer wilde vossen in achtertuinen

Het aantal wilde vossen in de bewoonde wereld neemt toe. Dat merken ze ook bij de Wildopvang Delft, die meer vossen moet opvangen. Waren het er vorig jaar nog twee, nu staat de teller al op vier, terwijl het jaar nog lang niet om is.

Ook vorige week vrijdag werd er een jonge vos binnengebracht, die door de dierenambulance was opgepikt op het Bagijneland in 's-Gravenzande. Het beestje was verzwakt, vermoedelijk omdat het te weinig voedsel kon vinden.

Bij de wildopvang zijn ze niet verbaasd door de toename in het aantal vossen dat ze binnenkrijgen. "Vossen komen meer voor in de steden. Daardoor valt het ook sneller op als een vos in nood verkeert. Dan trekken mensen aan de bel", zegt Winanda de la Rambelje van de opvang tegen mediapartner Omroep West.

De 's-Gravenzandse vos zat in een kippenhok. "Alle kippen hebben dit avontuur gelukkig overleefd", schreef Dierenambulance De Wijs op Facebook. De verwachting is dat het gevonden vosje over een week of twee weer aangesterkt is. Hij wordt dan uitgezet op een veilige plek waar hij zijn leventje weer kan oppakken.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS