Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Steur en zalm straks 'kind aan huis' in Maassluis

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: maandag 11 november 2019 17:19

Foto: Twitter Sonja Commeren


Als de getijdenparken hun werk goed doen, voelen de steur en de zalm zich straks helemaal thuis in Maassluis. Langs Het Scheur worden namelijk twee getijdenparken aangelegd, waarin de omstandigheden voor trekvissen optimaal zijn.

Getijdenparken liggen in de oevers van rivieren. Bij vloed stroomt het onder water en bij eb valt het park droog. Het ene park ligt straks naast natuurspeeltuin Avonturis, het tweede park komt ter hoogte van gemaal De Zaayer bij de Vlaardingsedijk. Rijkswaterstaat wil met getijdenparken de waterkwaliteit verbeteren.

Maandagmiddag verrichtten wethouder Fred Voskamp en Linda-Rose Santhagens van Rijkswaterstaat de starthandeling. Volgend jaar gaat de schop daadwerkelijk de grond in, naar verwachting worden de parken over twee jaar opgeleverd.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS