Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Stichting Babyspullen zoekt opslagruimte

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 9 juli 2019 11:00


Stichting Babyspullen is acuut op zoek naar een nieuwe opslaglocatie in Westland. De stichting is nu gehuisvest in een bedrijfspand, maar moet daar per september uit wegens een verhuizing van het bedrijf. "Als we geen opslag hebben, kunnen we veel minder gezinnen in Nederland helpen", weet regiocoördinator Mariëlle Bakema.

De stichting zamelt nieuwe en gebruikte babyspullen in en maakt daar zogenoemde 'babystartpakketten' van, die worden verspreid onder aanstaande ouders. "Er zijn twee pakketten. Eén voor het eerste half jaar. Hier zitten bijvoorbeeld kleertjes, luiers, verzorgingsspullen, dekentjes, beddengoed en een boekje in", aldus Bakema. "Het tweede pakket is voor de periode totdat een kind 2 jaar is."

Het afgelopen jaar heeft Stichting Babyspullen meer dan 5.000 pakketten verspreid, waarvan 35 in de gemeente Westland. Maar de opslaglocatie in Westland wordt voor de gehele regio Zuid-Holland Zuidwest gebruikt, zegt Bakema. "Alles vanuit Den Haag, Rotterdam, Vlaardingen, Maassluis, Delft en Rijswijk wordt hier naartoe gebracht. Dus als we hier geen opslagpunt hebben, kunnen we veel minder gezinnen in Nederland helpen."

Daarom is de stichting nu op zoek naar een nieuwe locatie van minimaal 35 kubieke meter. "Dat kan overal en van alles zijn, zolang het maar een afgesloten ruimte is op de begane grond en de spullen droog staan. In het verleden zaten we zelfs bij een tuinder in een lege koelcel." Omdat Stichting Babyspullen volledig afhankelijk is van donaties, is er geen budget voor een nieuw onderkomen.

Wie een locatie beschikbaar heeft, kan contact opnemen met de stichting via zuidholland@stichtingbabyspullen.nl.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS