Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Storingen aan verlichting in Maassluis voortaan sneller verholpen

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 30 januari 2018 10:21


Storingen aan de openbare verlichting in Maassluis moeten dit jaar sneller opgelost zijn. De gemeente heeft een nieuwe aannemer voor werkzaamheden en onderhoud aan de lantaarnpalen. Ook is Maassluis in gesprek met de netbeheerder die verantwoordelijk is voor het ondergrondse onderhoud.

Met de nieuwe aannemer CityTec zijn afspraken gemaakt over kortere reactietijden op storingen aan de verlichting die door de gemeente worden doorgegeven. Voorheen was de afspraak dat binnen tien werkdagen de aannemer bij de storing langs moest zijn geweest. Nu heeft de gemeente de garantie dat de aannemer bij reguliere storingen en schades binnen drie werkdagen actie onderneemt.

Voor locaties als doorgaande wegen en de historische binnenstad, geldt een responstijd van twee werkdagen. In bijzondere omstandigheden, als een storing als 'spoedeisend' wordt aangemerkt of waar de veiligheid in het geding is, wordt de aannemer zelfs geacht binnen één tot twee uur op de stoep te staan. De afspraken zijn niet vrijblijvend. Haalt de aannemer de afgesproken tijd niet, dan treedt een boeteclausule in werking.

Noodarmaturen
Ook over het nemen van tijdelijke maatregelen zijn afspraken gemaakt. Bij langdurige uitval kunnen bijvoorbeeld noodarmaturen worden geplaatst. Ter verbetering van de service zullen voortaan van diverse soorten armaturen exemplaren op voorraad worden gehouden.

Bij de vervanging van oude armaturen investeert de gemeente Maassluis in telemanagementsystemen. Storingen aan de openbare verlichting worden dan automatisch doorgegeven en kunnen dus ook sneller worden verholpen. Als bij controle blijkt dat een storing een ondergrondse oorzaak heeft, dan meldt CityTec dat aan Stedin. Stedin handelt vervolgens de storing af.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS