Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Stormkracht komt weer terug op de Vloedpaal

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 10 januari 2019 12:37

Foto: vlnr Kunstnares Friedie Kloen wethouder Corine Bronsveld en Wijnant van Genderen van VKN - foto door Peter Farla


Het kunstwerk Stormkracht van kunstenares Friedie Kloen keert binnenkort terug in de haven van Maassluis. Het houten beeld stond jarenlang op een vloedpaal bij de Koepaardbrug, maar verkeerde in steeds slechtere staat door de elementen en werd daarom in juni vorig jaar van zijn plek afgehaald. Nu keert een versie van kunststof terug.

Er is voor een kunststof-versie gekozen omdat dit materiaal langer meegaat. Van het oorspronkelijk iepenhouten kunstwerk van Kloen is met behulp van moderne 3D technieken door het Maassluise bedrijf VKN een kunststof replica gemaakt. De kunstenares heeft vervolgens de houtnerven op het beeld geschilderd.

 
Woensdag is het resultaat voor het eerst getoond aan wethouder Corine Bronsveld van cultuur. Ze kreeg een schaalmodel van het beeld overhandigd. Het is de bedoeling dat het kunstwerk in de loop van volgende week weer wordt teruggeplaatst op de vloedpaal.

Het kunstwerk, dat in 2003 onthuld werd, maakt onderdeel uit van de Boeiende Route, de verbinding tussen de binnenstad en de buitenhaven. Het verbeeldt een mens die tuurt over het water om de situatie te beoordelen en ziet dat het goed komt omdat de Deltawerken in de verte hem rust geven.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS