Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Streep door hondenuitrenplaats in Woerdblok

Door: Richard Vroom

Gepubliceerd op: woensdag 8 augustus 2018 20:09

Foto: Groenstrook tussen Zandheuvel en Waterrijk


Er komt geen hondenuitrenplaats in het Woerdblok in Naaldwijk. B en W van Westland hebben dinsdag het door hun voorgangers genomen besluit ingetrokken. Dat meldt het college woensdag in de antwoorden op vragen van de raadsfracties van VVD en Westland Verstandig.

Het besluit voor zo'n uitrenplaats - tussen de deelwijken Waterrijk en Zandheuvel - is op 27 februari genomen op basis van een burgerinitiatief. De communicatie daarover in gemeentelijke publicaties was niet duidelijk, zo erkennen B en W. Na overleg met omwonenden is besloten om de toelating in te trekken. "Feit is dat de omwonenden eerder geïnformeerd hadden moeten worden", trekt het (nieuwe) college het boetekleed aan.

Gezamenlijk gebruik
Westland Verstandig had onder meer gesteld dat op kinderspeelweides zoals deze, een uitrengebied voor honden niet wenselijk is en dat een gezamenlijk gebruik wellicht ook niet gezond is. "Dat zijn wij niet met u eens", reageert het college. "Het komt vaker voor dat gebieden dubbel gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan het strand en het Prinsenbos, die worden gebruikt voor zowel recreatie en spelen als hondenuitrenplaats."

Als er een vergelijkbaar initiatief voor een hondenuitrenplaats komt, zal het proces anders worden ingericht, zo beloven B en W. Daarbij is het uitgangspunt dat de belangen van zowel initiatiefnemers als andere betrokkenen goed worden afgewogen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Beukers
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS