Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Sven van Luijk stopt met professioneel wielrennen

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 10 oktober 2018 17:13

Foto: MonkeyTown CT


Wielrenner Sven van Luijk rijdt komende zaterdag zijn laatste koers op professioneel niveau. De Naaldwijker, die dan 29 wordt, gaat zich na tien jaar wielrennen richten op een maatschappelijke carrière.

Dat is te lezen op de website van zijn ploeg Monkey Town. "Ik stop nog niet met fietsen", aldus Van Luijk. "Ik ga wel gewoon door, lekker op clubniveau. Noem het afbouwen, oke, op het niveau waarop ik dit jaar reed, begon het vuur toch een beetje te doven."

Van Luijk reed naast Monkey Town onder meer voor De Jonge Renner, Jo Piels en Monviso Venezia uit Italië. Hij koerste vooral op continentaal niveau. In 2012 en 2013 werd hij derde in het eindklassement van de Czech Cycling Tour, vorig jaar werd hij tweede in een etappe van de Tour of Qinghai Lake. Zijn laatste wedstrijd is de Tacx Pro Classic in Middelburg


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS