Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Taakstraf voor stagiaire die gegevens Holleeder opzocht

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 3 september 2019 16:53

Foto: Signbiblio


De politierechter in Den Haag heeft een 24-jarige Naaldwijkse dinsdag veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur, waarvan de helft voorwaardelijk. De Westlandse maakte tijdens haar stage bij de rechtbank Midden-Nederland misbruik van de justitiële database, door daarin te zoeken naar familieleden en criminelen als Willem Holleeder.

In enkele gevallen heeft ze de geheime informatie ook doorgegeven, zo denkt het Openbaar Ministerie. Dit zou allemaal gebeurd zijn tussen september 2016 en juli 2017. De vrouw heeft hiermee haar geheimhoudingsplicht geschonden.

De zaak zou aanvankelijk in juli al voorkomen, maar werd toen uitgesteld omdat de dagvaarding was overhandigd aan de moeder van de verdachte en niet aan haarzelf. Daarmee was de oud-rechtbankstagiaire niet op de juiste manier op de hoogte gesteld.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS