Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Taxichauffeur uit Wateringen lichtte toeristen op

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 29 november 2019 12:44

Foto: Een taxi in Amsterdam - Foto Mariordo59 via Flickr


Een 29-jarige taxichauffeur uit Wateringen is hoofdverdachte in een zaak rond grootschalige oplichting van passagiers. De Westlander is afgelopen dinsdag aangehouden door het Team Bestrijding Ondermijning van de Dienst Infrastructuur Amsterdam.

Samen met andere chauffeurs lichtte de Wateringer passagiers, voornamelijk toeristen, voor veel geld op in en rond Amsterdam. Zij lieten hun passagiers contactloos betalen voor hun rit. Later bleken passagiers een veel te hoge ritprijs te hebben betaald, met bedragen oplopend tot soms vele honderden euro's. In totaal zou op die manier minimaal 35.000 euro buit zijn gemaakt.

Bij de doorzoeking van het huis van de Wateringer zijn ook twee vuurwapens gevonden. Deze zijn in beslag genomen, samen met twee voertuigen die een totale waarde hadden van ruim 100.000 euro. Een 20-jarige man uit Amsterdam is eveneens aangehouden. Hij had twee taxibedrijven en ruim tien voertuigen op zijn naam staan.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS