Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Toch een klein protest tegen gaswinningsplannen NAM

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: zaterdag 25 mei 2019 14:04

Foto: Albert Tieken


Een groep van zo'n tien tot vijftien personen is zaterdagmiddag toch nog gaan protesteren tegen de plannen van de NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij) om nog meer aardgas uit de grond te halen in deze regio. Vrijdag werd duidelijk dat een groot protest er niet in zou zitten, omdat de veiligheid niet gegarandeerd kon worden. Er was deze zaterdag vooral vertegenwoordiging vanuit politieke partijen uit Maassluis en Vlaardingen bij de NAM-locatie op Coldenhove aanwezig.

Het punt dat de protestgangers wilden maken is dat ze niet begrijpen dat de NAM de gasvoorraad in de ondergrond van de omgeving Westland helemaal leeg wil maken. De aanwezigen zijn bang voor bodemdaling met mogelijk zelfs aardbevingen tot gevolg. Bovendien vinden sommigen aardgaswinning niet meer passen in een tijd van energietransitie.


NAM-directeur Johan Atema zei eerder deze week in een gesprek met de WOS dat als er aardbevingen plaatsvinden met een kracht van 3 op de schaal van Richter of meer, hij direct de stekker uit de gasactiviteiten hier trekt en zo nodig alle schade vergoedt. Ook wil hij in samenspraak met de omgeving praten over manieren die betrokken gemeentes helpen bij de overstap van fossiele energie naar duurzame bronnen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS